Een groene oase om trots op te zijn

Ervaringen

De omgeving mooier maken? Dat doe je samen. Snakkerburen is een hechte en betrokken gemeenschap. De werkgroep de ‘Groene Handen van Snakkerburen’ en Doarpstun Snakkerburen maakten samen met bewoners een plan om de omgeving te vergroenen. Het resultaat is geweldig.

Om de omgeving groener te maken zijn er in Snakkerburen meer dan zestig bloembakken met eetbare planten in de buurt geplaatst. Daarnaast zijn er bijenhotels gekomen en is er een zaden- en bloemenbibliotheek opgezet. Er zijn zitplekken gecreëerd en een QR- wandelroute met podcasts over Snakkerburen, zodat bezoekers nog meer kunnen genieten van het mooie buurtschap. Een kunstenaar wordt gevraagd om met bewoners een (zit)kunstwerk te maken met een knipoog naar het verleden. Dit kunstwerk krijgt een centrale plek aan de kade in Snakkerburen.

““Snakkerburen is nu erg rommelig en steenrijk. Daarom vergroenen we met steun van het Postcode Loterij Buurtfonds de buurt, creëren we zitplekken en maken we een QR-wandelroute met podcasts over Snakkerburen.” Henrikus Venema van Dorpsbelang Lekkum-Miedum-Snakkerburen”

Het Postcode Loterij Buurtfonds is opgezet om buurtprojecten financieel te ondersteunen zodat ze snel gerealiseerd kunnen worden. Op die manier maken we met z’n allen Nederland een stuk mooier! Ook hopen we zo meer mensen te inspireren om ook in actie te komen. Alle in Nederland gevestigde maatschappelijke organisaties- en initiatieven kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage tussen de €500,- en €5.000,-.