Een ochtend met én voor elkaar

Ervaringen

Om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan ontvangen de vrijwilligers van Met En Voor Elkaar (MeVe) iedere dinsdagmorgen zo’n vijftig 75-plussers in de kantine van het sportcomplex van SV Geinoord in Nieuwegein.

Een goede sfeer en sociale contacten
De deelnemers kijken uit naar de wekelijkse bijeenkomst van MeVe, die mede mogelijk wordt gemaakt door het Postcode Loterij Buurtfonds. Ze sjoelen samen, biljarten, klaverjassen of spelen een ander spel. Ouderen die slecht ter been zijn worden opgehaald en thuisgebracht door een vrijwilliger chauffeurs. De bijeenkomst wordt afgesloten met beweegoefeningen en een heerlijke lunch. Een ochtend waar elke week weer met een grote glimlach op wordt teruggekeken.

Dit jaar wil de organisatie zo’n 50 bijeenkomsten organiseren, met elke week een groep van 40 enthousiaste 75-plussers. Zij doen tijdens de bijeenkomsten nieuwe contacten op, maken vrienden en voelen zich minder eenzaam.

Het Postcode Loterij Buurtfonds is opgezet om buurtprojecten financieel te ondersteunen zodat ze snel gerealiseerd kunnen worden. Op die manier maken we met z’n allen Nederland een stuk mooier! Ook hopen we zo meer mensen te inspireren om ook in actie te komen. Alle in Nederland gevestigde maatschappelijke organisaties- en initiatieven kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage tussen de €500,- en €5.000,-.