Een pannakooi op Terschelling

Ervaringen

Een pannakooi - een kooi waarin gevoetbald en gebasketbald kan worden - is een perfecte plek voor jongeren om te bewegen en elkaar te ontmoeten. Stichting Ouderraad ’t Hunnighouwersgat zorgde met steun van het Postcode Loterij Buurtfonds voor een pannakooi op Terschelling.

Jongeren in beweging

Een plek waar kinderen in de pauzes hun energie kwijt kunnen en ook buiten schooltijd kunnen samenkomen om te sporten. Dat is het idee achter de pannakooi op Terschelling. In de kooi kunnen kinderen 1-op-1 spelen, maar ook met een heel team en er zitten voetbalgoals en een basketbalnet in.

De pannakooi werd in het dorp Midsland geplaatst bij de scholen (OBS en VMBO) en is voor iedereen toegankelijk. De schoolkinderen kunnen er in hun schoolpauzes en na schooltijd gebruik van maken. En ook andere kinderen uit de buurt, de voetbalverenigingen en het sociaal jeugdwerk op Terschelling hebben plezier van de kooi.

Over het Postcode Loterij Buurtfonds

Het Postcode Loterij Buurtfonds is er voor alle bewonersinitiatieven in Nederland, van klein tot groot. Van eenvoudige verbeteringen tot vernieuwende initiatieven die grote impact maken. Zo hopen we meer mensen te inspireren om ook in actie te komen. Samen maken we Nederland een stuk mooier!