Haal het beste uit jouw buurtproject!

Ervaringen

Leuk dat je geïnteresseerd bent in ons aanbod! Hieronder lees je alle details over beide sessies en vind je tevens het inschrijfformulier. Mocht je toch nog vragen hebben, stuur dan een e-mail naar [email protected]

 • Inspiratiesessie crowdfunding en campagne voeren voor jouw buurtinitiatief
  Ben je benieuwd hoe je mensen enthousiast krijgt om bij te dragen aan je buurtinitiatief? Wil je niet alleen geld en/of materialen inzamelen maar tegelijkertijd ook meer mensen betrekken bij je project? Dan is de online inspiratiesessie “Crowdfunding en campagne voeren voor jouw buurtinitiatief iets voor jou! Deze inspiratiesessie wordt georganiseerd door het Postcode Loterij Buurtfonds, in samenwerking met Voor je Buurt.

  De online inspiratiesessie is een introductie in het voeren van campagne om geld in te zamelen en/of vrijwilligers te werven voor jouw initiatief. Voor deze inspiratiesessie is het nog niet nodig om een concreet initiatief of crowdfundingdoel te hebben. Tijdens de inspiratiesessie geven we veel tips en voorbeelden van succesvolle campagnes van initiatieven uit heel Nederland. We bespreken op welke manier je crowdfunding kunt inzetten voor je initiatief en hoe je geld kunt inzamelen. Daarnaast zorgen we dat er veel ruimte is om vragen te stellen.

  Datum: Dinsdag 25 januari
  Tijd: 19.30-21.00
  Locatie: Online, via Zoom (we sturen je de link na aanmelding)
  Aantal deelnemers: Onbeperkt!
  Door wie: De training wordt verzorgd door Dionne Doets van Voor je Buurt.
  Kosten: Gratis!

  Aanmelden: Als je jezelf aanmeldt via dit formulier, ontvang je een paar dagen van tevoren een mail met daarin de link naar de online omgeving.

 • Verdiepende workshop crowdfunding en campagne voeren
  Ben je na het volgen van de inspiratiesessie op 25 januari gemotiveerd om zelf aan de slag te gaan met het opzetten van een campagne voor jouw initiatief? Als vervolg op de inspiratiesessie organiseert het Postcode Loterij Buurtfonds in samenwerking met Voor je Buurt de verdiepende online training crowdfunding en campagne voeren. In deze training werken we concreet aan jouw eigen campagne. Er is veel ruimte om zelf aan de slag te gaan, te oefenen en om met elkaar mee te denken. Daardoor ben je na afloop van de trainingen echt klaar om van start te gaan.

  Tijdens de training breng je jouw netwerk in kaart en bedenken we een haalbaar doel(bedrag) voor je campagne. Je gaat aan de slag met het schrijven van een pitch en het bedenken van ander communicatiemateriaal, om zo het verhaal van jouw initiatief het beste in woord en beeld over te brengen. Daarna gaan we aan de slag met het uitdenken van het campagneplan: met welke acties enthousiasmeer je het netwerk in verschillende fasen om bij te dragen aan het initiatief? En welke leuke tegenprestaties kan je bedenken voor supporters die bijdragen aan je campagne?

  Datum: Donderdag 17 februari
  Tijd: 19.00 - 21.00
  Locatie: Online, via Zoom (we sturen je de link na aanmelding)
  Voor wie: Initiatiefnemers die binnen 3 maanden een campagne voor geld en/of vrijwilligers voor hun initiatief willen opzetten.
  Aantal deelnemers: Er is plek voor maximaal 15 initiatieven. Er kunnen maximaal twee personen van hetzelfde initiatief meedoen.
  Voorbereiding: Ter voorbereiding van deze verdiepende sessie vragen we je om een pagina aan te maken op voorjebuurt.nl. Deze pagina ga je tijdens de sessie verder uitbouwen.
  Door wie: De training wordt verzorgd door Dionne Doets van Voor je Buurt.

  Aanmelden: Als je jezelf aanmeldt via dit formulier, ontvang je een paar dagen van tevoren een mail met daarin de link naar de online omgeving.