Sport- en speelparadijs Ratje Doe brengt de hele buurt bij elkaar

Ervaringen

In Dordrecht waren de laatste weken van de zomervakantie voor de jeugd in een groot spektakel. Stichting Vakantie Kinder Feesten tovert de lokale sporthal twee weken lang om in sport-een speelparadijs Ratje Doe. Kinderen en jongeren tussen de 5 en 16 jaar vliegen er over de stormbaan, dansen op zomerse hitjes en knutselen, kleuren en kleien erop los.

Jaarlijkse zomerafsluiter

De initiatiefnemers van Ratjedoe willen met het evenement voor meer samenhang in de buurt zorgen. Een plek kinderen én hun ouders buurtgenoten beter leren kennen en samen op een leuke manier de zomervakantie afsluiten. Iedereen is welkom en met wisselende creatieve en sportieve activiteiten hoeft niemand zich te vervelen.

Vrijwilligers maken het feest

Dankzij een grote groep vrijwilligers bracht Ratje Doe gedurende tijdens de zomervakantie rond de 750 dolblije kinderen bij elkaar. Soms voor een dag, maar nog vaker kunnen zij niet wachten om terug te komen. ''Morgen zijn we er sowieso weer bij!'’, hoorde voorzitter Michael Wielingen (Stichting Vakantie Kinder Feesten) aan het eind van de dag van een vrolijke groep kinderen. ''En zo'n glimlach is waar wij het allemaal voor doen'', vertelde hij ons trots.

“Het Postcode Loterij Buurtfonds is opgezet om buurtprojecten financieel te ondersteunen zodat ze snel gerealiseerd kunnen worden. Op die manier maken we met z’n allen Nederland een stuk mooier! Ook hopen we zo meer mensen te inspireren om ook in actie te komen. Alle in Nederland gevestigde maatschappelijke organisaties- en initiatieven kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage tussen de €500,- en €5.000,-.”