Het Postcode Loterij Buurtfonds is er nu voor álle bewonersinitiatieven in Nederland

Ervaringen

Vanaf nu kunnen niet alleen kleinschalige buurtprojecten bij het Postcode Loterij Buurtfonds terecht voor steun. Ook grotere, ondernemende bewonersinitiatieven kunnen voortaan een aanvraag indienen bij het Postcode Loterij Buurtfonds. Zo ontstaat er één fonds voor alle bewonersinitiatieven in Nederland.

Eén fonds voor bewonersinitiatieven

Het Postcode Loterij Buurtfonds is in 2020 opgericht om kleinschalige buurtprojecten snel te helpen realiseren. Sinds de start heeft het Postcode Loterij Buurtfonds dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij meer dan 1.500 buurtprojecten ondersteund.

Vanaf nu is het ook mogelijk om voor grotere, ondernemende bewonersinitiatieven een aanvraag in te dienen. Bij deze bewonersinitiatieven staan ondernemerschap, creativiteit en innovatie centraal en reikt de impact vaak verder dan alleen de buurt. Denk bijvoorbeeld aan een bewonersbedrijf of buurtcoöperatie. Zo kunnen voortaan alle bewonersinitiatieven in Nederland, van klein tot groot, terecht bij het Postcode Loterij Buurtfonds.

Het Postcode Loterij Buurtfonds is er voor alle bewonersinitiatieven in Nederland, van klein tot groot. Van eenvoudige verbeteringen tot vernieuwende initiatieven die grote impact maken. Zo hopen we meer mensen te inspireren om ook in actie te komen. Samen maken we Nederland een stuk mooier!

Ben je benieuwd welke initiatieven het Postcode Loterij Buurtfonds ondersteunt? Klik hier voor meer informatie.

Dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij

Jaarlijks steunt het Postcode Loterij Buurtfonds gemiddeld 650 bewonersinitiatieven. De financiering van de buurtinitiatieven wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Postcode Loterij. De uitvoering van het Postcode Loterij Buurtfonds wordt gedaan door Stichting DOEN, het fonds van de Postcode Loterij. Naast financiële steun zijn de Postcode Loterij en Stichting DOEN ook betrokken met hun expertise, communicatiekracht en netwerk.

www.postcodeloterijbuurtfonds.nl