In Wijkcentrum de Kruisdam zitten buurtgenoten er warmpjes bij

Ervaringen

Met een warme en gezellige ontmoetingsplek helpt Stichting Hilversumse Meent buurtgenoten de winter door. Wijkcentrum de Kruisdam is door de stichting omgetoverd tot de huiskamer van de stad. De buurt komt er samen voor het ontbijt, een activiteit of gewoon om bij te kletsen. De activiteiten van het wijkcentrum zijn naast leuk, ook erg belangrijk. Het biedt warmte aan mensen die vanwege de hoge energieprijzen thuis in de kou zitten.

Pilot in crisistijd

Dit initiatief van de Hilversumse Meen is een pilot, een test die licht moet brengen in deze donkere crisistijd. Via het eigen wijkblad "Je Meent Het", de site, flyers en social media nodigen ze omwonenden uit om langs te komen. Hoe meer mensen komen buurten, hoe beter de initiatiefnemers leren welke wensen er leven de wijk. Met de steun van het Postcode Loterij Buurtfonds kunnen bezoekers rekenen op lekkere maaltijden en leuke activiteiten.

Postcode Loterij Buurtfonds helpt buurtprojecten de winter door

Door de hoge energieprijzen komen veel mensen maar ook buurtprojecten en hun activiteiten onder druk te staan. Daarom geven we buurtinitiatieven zoals Stichting Hilversumse Meent een extra mogelijkheid om een aanvraag te doen voor onze campagne ‘Met je buurt de winter door’. Via onze campagnes kunnen buurtprojecten tot en met 28 februari 2023 een (extra) aanvraag indienen voor een bijdrage tussen de 500 en 5000 euro.

Meer weten? Zie www.postcodeloterijbuurtfonds.nl/met-je-buurt-de-winter-door