Skatebaan Wageningen brengt de hele buurt bij elkaar

Ervaringen

In de Wageningse wijk Noord West was de oude skatebaan toe aan vervanging. Het asfalt was zo oud en hobbelig dat jongeren de eigen buurt verlieten om elders met elkaar te skaten. Bewonersvereniging Noordwest kwam in actie en besloot samen met de buurtbewoners dat er een nieuwe skatebaan moest komen. Een centrale plek in de Buurt waar iedereen de vruchten van plukt.

Skaters bundelen krachten
Het Postcode Loterij Buurtfonds is er voor projecten die door de buurt worden aangejaagd. In dit geval waren het de stuntsteppende jongeren die vonden dat er iets moest gebeuren. De jonge vrienden David (10) en Mocne (8) zagen de mooie skatebaan in het nabijgelegen Ede en vonden dat het tijd was dat de skatebaan in hun eigen buurteen opknapbeurt kon gebruiken. . Het duurde niet lang voordat zij bijval kregen van andere fanatieke skaters uit de buurt. Samen bundelden zij de krachten; er moest een nieuwe, uitdagende baan komen in park Noordwest.

De buurt werkt samen
Uiteindelijk is er door de hele buurt samengewerkt om het project van de grond te krijgen. De jongeren, hun ouders en andere fanatieke buurtbewoners overtuigden de gemeente, vroegen financiering aan bij onder andere het Postcode Loterij Buurtfonds en creëerde een plek waar de hele buurt van profiteerde Natuurlijk is de skatebaan er voor de kinderen, jongeren, studenten en volwassen die van skaten houden. Alle leeftijden komen er samen, leren elkaar gave trucs en maken nieuwe vrienden. Maar ook de rest van de buurt geniet. Ouders die met hun kinderen meekomen maken een praatje met elkaar. En het omliggende gebied leent zich perfect voor het vieren van burendag, sport- of parkevenementen en buitensport georganiseerd door de studenten van de Wageningen Universiteit. Het is echt een ontmoetingsplek voor de buurt én de stad. Een project laat zien wat er mogelijk is als buurtbewoners zelf de handen ineenslaan omt hun buurt te verbeteren.

Het Postcode Loterij Buurtfonds is opgezet om buurtprojecten financieel te ondersteunen zodat ze snel gerealiseerd kunnen worden. Op die manier maken we met z’n allen Nederland een stuk mooier! Ook hopen we zo meer mensen te inspireren om ook in actie te komen. Alle in Nederland gevestigde maatschappelijke organisaties- en initiatieven kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage tussen de €500,- en €5.000,-.