Leer je eigen groenten verbouwen

Ervaringen

Midden in Haarlem ter hoogte van het Tennispad vind je een stukje groen waar de aandacht voor de natuur centraal staat. Hier in de buurttuin van Stichting Ecoring kan iedereen – van jong tot oud – leren hoe je het beste je eigen groenten kan verbouwen. Voor een klein bedrag mag je elke week je eigen groenten komen plukken en meedoen aan interessante workshops over bijvoorbeeld Voedselbossen. Met deze workshops en evenementen – zoals het Ecofest Festival – hoopt Stichting Ecoring jongeren bewuster te maken van de mooie, groene wereld om hen heen: ‘Jonge mensen zijn de toekomst! Het is cruciaal om juist hen te betrekken bij onze activiteiten. Daarom combineren we tijdens veel van onze evenementen muziek, cultuur en natuur met elkaar. Zo trek je jongeren aan en houd je hun aandacht vast!’, aldus een van de oprichters Raul Post.

‘Afgelopen jaar hebben we een begin gemaakt aan de Geodesic Dome kunnen – een kunstkas waarin we straks droog kunnen staan en gaan exposeren. Deze winter maken we ‘m af!’
De buurttuin van Stichting de Ecoring is inmiddels uitgegroeid tot een ontmoetingsplek voor jong en oud. Er wordt door lokale vrijwilligers hard gewerkt om de tuin het hele jaar te onderhouden.
Iedereen is welkom in de buurttuin. Door regelmatig leuke activiteiten te organiseren, eten aan te bieden en voor muzikaal vermaak te zorgen, willen we mensen – jong en oud – naar het land trekken.
‘Met behulp van het Postcode Loterij Buurtfonds hebben we afgelopen zaterdag 5 september een workshop over Voedselbossen georganiseerd. Het was een succes!’
Elke week kunnen kinderen samen met hun ouders komen oogsten: aardbeien, rucola, eikenbladsla, tomaten, komkommers, courgette, bieten, wortels, aardappels, pastinaak, we verbouwen het allemaal.
Jelle Fekkes legt tijdens de workshop Voedselbossen uit over onder andere permacultuur, wat het belang is van bodemkringlopen en bomen op het land.