Voor wie is het Postcode Loterij Buurtfonds?

Het Postcode Loterij Buurtfonds ondersteunt kleinschalige buurtprojecten met een bijdrage tussen de 500 en 5.000 euro. Kijk hier of jouw buurtproject in aanmerking komt voor een bijdrage. Ook vernieuwende bewonersinitiatieven die voor verandering van bestaande systemen zorgen, bijvoorbeeld door op vernieuwende manieren samen te werken met gemeenten, zorginstellingen of andere organisaties in een wijk, kunnen aankloppen voor een bijdrage. Kijk hier of jouw initiatief in aanmerking komt voor een bijdrage.

Als maatschappelijke organisatie kun je een aanvraag indienen bij het Postcode Loterij Buurtfonds. Heeft jullie initiatief uitsluitend een commerciële doelstelling, of een politieke of religieuze focus? Dan komt jullie initiatief helaas niet in aanmerking voor een bijdrage van het Postcode Loterij Buurtfonds.

Wil je meer weten over de initiatieven die het Postcode Loterij Buurtfonds steunt? Klik hieronder voor meer informatie, de criteria en hoe je een aanvraag kan indienen.

Buurtprojecten

Buurtprojecten die de buurt groener, socialer of creatiever maken en toegankelijk zijn voor een brede groep bewoners. Maatschappelijke organisaties kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage tussen de € 500 en € 5.000.

Lees meer

Vernieuwende bewonersinitiatieven

Bewonersinitiatieven waarbij ondernemerschap, innovatie en creativiteit centraal staan. Deze bewonersinitiatieven hebben een impact die vaak verder reikt dan de buurt.

Lees meer

Doe de quickscan

Twijfel je of je initiatief in aanmerking komt voor ondersteuning van het Postcode Loterij Buurtfonds? Doe dan de quickscan.