Vernieuwende bewonersinitiatieven

Voor bewonersinitiatieven waarbij ondernemerschap, innovatie en creativiteit centraal staan.

Het Postcode Loterij Buurtfonds steunt bewonersinitiatieven waarbij ondernemerschap, innovatie en creativiteit centraal staan. Deze bewonersinitiatieven hebben een impact die vaak verder reikt dan de buurt en het initiatief heeft de potentie om op termijn zelfstandig verder te gaan.

Denk bijvoorbeeld aan een bewonersbedrijf of buurtcoöperatie, waarbij bewoners zich actief inzetten om de wijkeconomie te versterken en de werkgelegenheid in de wijk toeneemt. De ambities reiken bij deze initiatieven verder dan ontmoeten en ze streven systeemverandering na. Dit doen ze door bijvoorbeeld een vernieuwende samenwerking met de gemeente aan te gaan.

Indien nodig kan het Postcode Loterij Buurtfonds jullie initiatief meerjarig ondersteunen. In aanvulling op de financiële steun biedt het Postcode Loterij Buurtfonds waar gewenst ook niet-financiële ondersteuning, in de vorm van expertise of werk.

Wil je een aanvraag indienen? Lees dan eerst hieronder de (algemene) criteria en de uitsluitingen.

Aanvraag indienen

In verband met de overgang naar een nieuw systeem kan je tijdelijk een aanvraag (alleen voor vernieuwende bewonersinitiatieven) per mail indienen. Download hiervoor via deze link het aanvraagformulier. Ingevulde aanvraagformulieren kunnen per mail opgestuurd worden naar Alianke van de Wal (teammedewerker) via [email protected]. Vergeet ook niet de begroting en het eventuele projectplan mee te sturen. Zodra het weer mogelijk is om in de online aanvraagomgeving een aanvraag in te dienen zullen wij dit op deze pagina laten weten.

Heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Of wil je een aanvraag indienen voor een kleinschalig buurtproject? Klik dan hier.

Vragen

Is er iets niet duidelijk? Klik hier voor de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Dan vind je op deze pagina ook het contactformulier.

Rapportageformulier

Om je financiering door het Postcode Loterij Buurtfonds administratief af te sluiten, gebruiken wij een verslag van de aanvrager en onze eigen bevindingen. Naast dit verslag vragen wij ook om een overzicht op hoofdpunten, wat ons goed kan helpen bij de evaluatie en afronding. Deze hoofdpunten verzamelen wij volgens het stramien van onderstaand rapportageformulier, te downloaden via deze link.

Vul deze in en mail het formulier vervolgens naar Alianke van de Wal (teammedewerker) via [email protected]. Alvast bedankt!