Een zomer vol muziek in Rijnhuizen

Ervaringen

In de Nieuwegeinse wijk Rijnhuizen genoten honderden mensen afgelopen zomer van verschillende korte openluchtconcerten. Het Open Parkpodium organiseerde in de zomervakantie elke zondag gratis concerten op Fort Jutphaas, achter het terras van Bij de Fortwachter. Met een swingende buurt in de zomerzon als gevolg

Elf fantastische zomerweekenden

Op 9 juli werd de feestelijke muziekzomer van het Open Parkpodium afgetrapt. Vanaf dat moment stond Rijnhuizen elf weken lang in het teken van livemuziek. Bezoekers luisterden gratis naar licht klassiek, folk en andere toegankelijke (akoestische) muziek. Ook lokale cultuurmakers kregen de ruimte om van het podium gebruik te maken. Om van het feest een succes te maken, stonden vrijwilligers uit de wijk de hele zomer klaar om te helpen met de organisatie en het gastvrij ontvangen van alle artiesten en muziekliefhebbers.

Ontsnappingsplek voor bewoners

Voor de bewoners van Rijhuizen is het Open Parkpodium Rijnhuizen erg belangrijk. Het is namelijk een muzikale ontsnappingsplek. Rijnhuizen is een wijk waar veel gebouwd wordt en daarom kunnen ze deze ontspanningsplek goed gebruiken. De bekende nummers nodigden de bezoekers uit tot lekker meezingen en meebewegen. Het event droeg bij aan het op de kaart zetten van Rijnhuizen als leuke buurt in Nieuwegein.

Over het Postcode Loterij Buurtfonds

Het Postcode Loterij Buurtfonds is er voor alle bewonersinitiatieven in Nederland, van klein tot groot. Van eenvoudige verbeteringen tot vernieuwende initiatieven die grote impact maken. Zo hopen we meer mensen te inspireren om ook in actie te komen. Samen maken we Nederland een stuk mooier!