Het aanloophuis van stichting zij is wij, is een ontmoetingsplek voor iedereen

Ervaringen

Het Aanloophuis van Stichting Zij is Wij in Arnhem is een laagdrempelige ontmoetingsplek die toegankelijk is voor iedereen. Het is een veilige plek waar bewoners zichzelf mogen zijn. Alles is er mogelijk. Zo ontmoeten verschillende culturen elkaar tijdens de kooklessen, ontdekken jongeren er hun talenten in de muziekstudio. Daarnaast komen de buurtbewoners er tot rust onder het genot van een kop thee en een goed boek. Voor buurtbewoners die hulp nodig hebben bij moeilijke en vaak persoonlijke vragen, staat het team van het Aanloophuis altijd klaar.

Talenten ontwikkelen

Het Aanloophuis organiseert het hele jaar door diverse activiteiten, zoals een gezellige buurtbingo. Ook geven ze er workshops in creatief schrijven, modeontwerpen en fotografie. Zo maken buurtbewoners kennis met kunst, cultuur en leren ze hun creativiteit te uiten. Om de ontwikkeling verder te stimuleren, heeft de organisatie voor jong en oud verschillende platformen opgezet; eentje voor de talentontwikkeling van kinderen bijvoorbeeld of een platform waar vrouwelijke ondernemers kennis uitwisselen.

Eenzaamheid en uitsluiting voorkomen

Het Aanloophuis is meer dan een gezellige plek waar iedereen welkom is. De laagdrempelige activiteiten in het Aanloophuis helpen eenzaamheid en buitensluiting in de buurt te voorkomen en het welzijn van de buurtbewoners te bevorderen. De activiteiten helpen mensen om hun krachten en talenten te ontdekken, hun sociale netwerk uit te breiden en met elkaar bij te dragen aan een hechtere gemeenschap.

Over het Postcode Loterij Buurtfonds

Het Postcode Loterij Buurtfonds is er voor alle bewonersinitiatieven in Nederland, van klein tot groot. Van eenvoudige verbeteringen tot vernieuwende initiatieven die grote impact maken. Zo hopen we meer mensen te inspireren om ook in actie te komen. Samen maken we Nederland een stuk mooier!